Lansarea proiectului de cercetare cu tema „Financial Behaviour and…
Joi, 19 aprilie 2018, Facultatea de Administrație si Afaceri (Universitatea din București), prin programul de masterat Economie Comportamentală, lansează un proiect de cercetare privind relația educație financiară – comportament financiar sănătos – bunăstare financiară. Proiectul este inițiat de către Cecilia Băsu, masterand al programului și totodată trainer în finanțe personale și consultant în afaceri, și se desfășoară în parteneriat cu Asociația Română pentru Reconstrucție și Infrastructură Socială (ARRIS).
Scopul studiului este de a identifica relevanța unor metode complementare de intervenție pentru îmbunătățirea comportamentului financiar, pentru a capitaliza cunoștințele obținute prin educația financiară clasică.
Proiectul demarează, în prima etapă cu o investigație la nivelul României, beneficiind în acest moment de expertiza voluntară a celor trei părți implicate, dar căutând susținători pentru extinderea ulterioară la nivel regional, în alte țări din Europa Centrală și de Est.
Întâlnirea are drept obiectiv principal prezentarea metodologiei cercetării și a importanței măsurării unor variabile comportamentale– nivelul de autocontrol, gradul de optimism, gândire deliberativă – alături de atributele tradiționale asociate comportamentelor financiare.
În același timp, cercetarea își dorește să depășească granițele mediului academic și să incite participarea mediului de afaceri și a industriei financiar-bancare prin accentuarea implicațiilor financiare a bunăstării pe termen lung a indivizilor versus orientarea asupra resurselor pe termen scurt.
Evenimentul se va desfășura joi 19 aprilie 2018, între orele 16:00-18:00 la sala 5 (demisol, intrarea de la Facultatea de Matematică), B-dul Regina Elisabeta, nr. 4–12, sector 3, București.
Pentru o buna organizare, cei interesați sunt rugați să-și exprime intenția de participare prin email la adresa: rodica.ianole@faa.unibuc.ro
Programul de masterat în Economie Comportamentală (cu predare în limba engleză), înființat în anul 2014 la Facultatea de Administrație și Afaceri a Universității din București, este singurul program de studii de acest tip din România. Programul construiește competențe privind analiza deciziilor, între abordarea cantitativă susținută de cunoștințele aplicate statistico-econometrice și cea interdisiciplinară oferită de viziunea integrată a teoriilor economice cu principii psihologice și rezultate experimentale.